"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

luni, 16 aprilie 2018

mai știi?


mai știi tu ploaia care cade
când viața izbucnește-n plâns?
când fulgeră în tot lăuntrul
lumina Ochiului ascuns?

mai știi tu ploaia care-ntoarce
Raiul pierdut, în fiecare?
ce face să răsară iarba
nu din pământ, ci din iertare?

mai știi tu ploaia care-n strop
ascuns sărut din Cer avea?
sărut ce încolțind în inimi
în noi tot Cerul revărsa?

de n-o mai știi, deschide Evanghelia
și crede că Iisus e Dumnezeu
atât de tare până ochii Lui din Carte
vor plânge, astăzi, în lăuntrul tău....


7 comentarii:

DanielaBMED spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=KTu-3BF13XY

DanielaBMED spunea...

Este o conferinta audio, de aproape doua ore, cu parintele Rafail Noica. "Pr Rafail Noica - Existenta noastra este o devenire intru << a fi >>" , pe youtube. Un parinte minunat !

DanielaBMED spunea...


Mântuirea nu constă în a afișa lui Dumnezeu un paravan, nici a păstra o linie moralizantă. Dumnezeu este cel care mă curăță, eu cer dar nu nevoința mea, hotărârea mea, facerile mele (mă mântuie, n.n.). Mântuirea este dar gratuit de la Dumnezeu. Dar de ce trebuie toate acestea? Rugăciunea este și cuvântul pe care îl zic, și fapta pe care o fac. Când încerc să nu cad aceasta nu este ca în sala de culturism, că îmi voi face niște mușchi duhovnicești. Nu, este continuarea rugăciunii în faptă.

„Ex” este o particulă care implică o ieșire din ceva. Existența este a fi într-o stare de devenire, noi nu putem zice „Eu sunt!”, zicem „Eu exist”. Când ateii zic că Dumnezeu nu există este corect. El însuși a spus-o când a zis lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt!”. Dumnezeu nu a avut niciodată nevoie să iasă din ceva, să devină, nu există ce numesc teologii o „teogonie” adică o devenire a lui Dumnezeu. Existența este starea noastră, Dumnezeu „Este”. Și existența noastră este o devenire întru „a fi” pentru a deveni ca Dumnezeu, cu Dumnezeu.

În Creație Dumnezeu a riscat. Și ce îl costă pe Dumnezeu „a risca”? L-a costat răstignirea, l-a costat pedeapsa, pogorârea în Iad . Dar El și-a asumat-o liber. Metoda lui Dumnezeu nu este să ne înlănțuiască, să ne amenințe cu biciul. Da, ne informează că există și iad, ne informează că sunt și repercursiuni ca să știm. La fel îl informează pe Adam. Dar nu putea Dumnezeu să pună douăsprezece legiuni de îngeri în jurul pomului? Cu prețul unei istorii sângeroase Adam, adică eu, dar și Adam cel dintâi învață să își facă alegerile.

Cuvânt susținut de părintele Rafai Noica în data de 19 oct. 2017, Limours, Franța

( nu este un comentariu la poezie...)

DanielaBMED spunea...

In alta conferinta, "Parintele Rafail Noica la Intalnirea cu Duhovnicul, dedicata Parintelui Sofronie Saharov"( youtube ), zice, la o ora si 25 minute, asa : "In duh nu mai exista barbat sau femeie. Omul in duh este si tata si mama, este si femeie si barbat." Urmaream acum...

Anonim spunea...

Iar Apostolul Pavel in a sa "Epistola catre Galateni", zice:

"Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Iisus.
Căci, câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi îmbrăcat.
Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus.
Iar dacă voi sunteţi ai lui Hristos, sunteţi deci urmaşii lui Avraam, moştenitori după făgăduinţă."

Unknown spunea...

fain

Unknown spunea...

Asta este incredibil!! Îmi imaginez încă cum doctorul Noble mi-a adus soțul în doar 2 zile. Nimeni nu m-ar fi putut face să cred că există o adevărată vrăjitoare care chiar funcționează. Numele meu este Micheal Taylor din Statele Unite, vreau să spun imediat lumii că există o reală vrăjitorie on-line care este puternică și autentică. Numele lui este Dr. Noble, Ma ajutat recent să îmi reunesc relația cu soțul meu care a plecat Când am contactat-o ​​pe dr. Noble, el mi-a arătat o vrăjitorie de dragoste, iar soțul meu, care a spus că nu are nimic de-a face cu mine, ma sunat din nou și a început să mă imploră. el se întoarce acum cu atâta dragoste și îngrijire. astăzi mă bucur să vă informez cu toții că această vrăjitorie are puterea de a aduce iubitorii înapoi. pentru că acum sunt mulțumită de soțul meu. Pentru oricine care citește acest articol și are nevoie de ajutor, dr. Noble poate oferi și orice fel de ajutor, cum ar fi Reunirea căsătoriei și a relației, Tratarea tuturor tipurilor de boli, Cazurile de judecată, Spellul de sarcină, Protecția spirituală și multe altele. Puteți să-l contactați prin acest e-mail Templeofjoyandprosperity1@gmail.com sau numărul Whats_App \ Apelare +2348145643630