"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

vineri, 27 aprilie 2018

cateheză

Am înțeles de ce trebuie
să întorc și celălalt obraz
când am văzut
că doar așa rămân
cu fața

spre IISUS...


15 comentarii:

pan an spunea...

"Dar cum s-ar scrie o istorie a celui care, cînd primește o palmă, întoarce și celălalt obraz?
Crezi că ai dreptate, ești drept-măritor și/sau universal, poftim, spune și crezi ce vrei! Crezi că știi mai bine, ai mai multă carte, ai știință de care nu te îndoiești, mă bucur. Crezi că ai construit cetăți, fortărețe, orașe și catedrale mai multe, mai mari și mai frumoase, te admir. Crezi că meriți cinstea oamenilor, ai și primit-o deja! O istorie a celor care le răspund astfel specialiștilor în „eu“ nu este nici măcare o istorie a învinșilor, fiindcă nu se poate scrie."
Petre Guran - Nevăzutele

DanielaBMED spunea...

Ce frumos ai spus , Marius ! Ca lacrima !

DanielaBMED spunea...

Ce inseamna "inima curata" ? Citesc in rugaciunea a saptea a Sf.Simeon Noul Teolog : " Vezi smerenia mea, vezi-mi osteneala cata este si toate pacatele mi le iarta, Dumnezeule a toate, incat, cu INIMA CURATA, cu gandul infricosat si cuvsufletul smerit sa ma impartasesc cu Tainele Tale cele preacurate si preasfinte, cu care se indumnezeieste si se face viu tot cel ce bea din ele cu INIMA CURATA, ..." Poate avea oricine inima curata dupa ce s-a spovedit serios, incat, astfel, "cu inima curata", si doar asa, se ...indumnezeieste si se face viu primind Sfanta Impartasanie ? Sfanta Spovedanie curateste inima, face o inima curata ? E asa...simplu ? Noi vrem ceva mai complicat sau credem ceva mai complicat... Rugaciunea asta ma pune pe ganduri. Ai sa imi spui si de Rugaciunea Numelui... Inima curata nu mai poate scoate nimic rau din ea. Vedeam asta la capatul unui drum, a unei lupte de a scapa de orice rau din tine : mandrie, iubire de sine, rautate de orice fel...Daca doar cu o astfel de inima curata trebuie sa ne apropiem de Sfinta Impartasanie, atunci este imposibil. Dar daca Domnul(El !)face acea minune de o clipa, o inima curata in noi, prin recunoasterea pacatelor la si durere adevarata ca le-am facut, atunci...cu ea in piept, inaintam catre Domnul si ne imparaseste cu El... ( ?? )

DanielaBMED spunea...

Am intrat sa te intreb. Am vazut ca nu prea mai raspunzi. Ce inseamna "inima curata" , Marius ? "Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu..."

DanielaBMED spunea...

Scrie o poezie, parca ai mai scris una : INIMA CURATA. Ca o compunere pe care o primeste un copil la scoala...Sau un eseu.

DanielaBMED spunea...

" o inima curata
este atunci cand
privind cu ea oamenii
vedem doar
Dragostea
care i-a facut..." / inima curata ( dragment ) 😊

DanielaBMED spunea...

...fragment

ioanc spunea...

Daca va ajuta, pentru mine singura poezie despre curatia inimii e aceasta:"Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma"

DanielaBMED spunea...

Daaa..! Multumesc ! ☺

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Kallya Gordon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
DanielaBMED spunea...

Vreau sa nu ramana suparare intre noi si sa ne rugam unii pentru altii. Chiar sa vedem tot ce a fost bun. 😇
Daniela Nicoleta Banu , Ghidigeni

DanielaBMED spunea...

Azi ma spovedesc... Iarta-ma ca toti anii astia nu m-am putut abtine si am pus degetul pe ce mi se parea ca e rau la tine... Trebuia sa inlocuiesc asta cu a ma ruga mai mult pentru tine. N-am reusit. O sa-i marurisesc si lui Dumnezeu, la spovedanie, deseara. 😇🙋

DanielaBMED spunea...

HRISTOS A INVIAT !!!
29 apr 2019