"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

sâmbătă, 17 martie 2018

purtătorii de Cuvânt

la început
telefonul transmitea
cuvintele oamenilor...

apoi oamenii
au început să transmită
ce au de zis
telefoanele...

azi
telefoanele conversează între ele
doar ca să curățe vorbirea
de tot ce e
omenesc.... purificarea răului se face
prin depersonalizare.....

cu fiecare zi ce trece
a fi uman e din ce în ce mai mult
o boală.... sau un delict penal tot mai grav....
oamenii devin mașini sau dispar
în pușcăriile fără ziduri ale
însingurării......
dar toți cei care au murit refuzând
dezumanizarea
sunt mai vii
decât cei care au devenit
mașini.... din ce în ce
mai vii....

dar,
iubiții mei prieteni în Hristos!
frați și surori întru Om!
de două mii de ani Biserica
adună în sine
praful de pușcă al suferinței umane
pregătind explozia
cele-i de-a doua Veniri...

n-auziți
în liturghia noastră
cum sfârâie tot mai tare
tot mai aproape de lume
fitilul aprins?

Doamne Iisuse Hristoase
vindecă-ne inimile de surzenia aceasta
care ne ia bucuria
de a fi creștini!
vindecă-ne de surzenia care
ne împiedică să auzim
cum se apropie ziua
când
durerile nașterii Împărăției din lume
se vor sfârși...

Numele Tău în inima mea
și numele meu în inima Ta, Doamne,
aici, în adâncul iadului,
mă fac să-mi ascult pulsul
ca pe ticăitul unei iminente și cosmice
explozii

de bucurie....

7 comentarii:

DanielaBMED spunea...

Lumina, bucurie in inima... O, Doamne..! ...

DanielaBMED spunea...

"...puscariile fara ziduri ale INSINGURARII..." Cata dreptate ! Cam asa se ajunge..! E o problema INSINGURAREA ! Despre cei din afara puscariei sa spunem ca nu sunt in Adevar, iar despre noi ca suntem pe Cale..?? E o ...mica capcana.. Si mai este si problema depresiei care poate merge "la pachet"cu insingurararea... Suntem capabili sa ne insinguram fara sa cadem in depresie si in slava desarta, in falsa parere de sine ?

DanielaBMED spunea...

Pardon : depresie SAU slava desarta, desi omul le pate trai pe amandoua...

DanielaBMED spunea...

Sfaraie tot mai aproape de moarte si fitilul aprins al vietii noastre personale...Caci ..azi e luni si...azi e sambata...acum e primavara si acum este toamna, acum e anul 2000 si
..acum e 2018... Ce facem cu viata nostra ?? Azi am avut o zi grea, cu ispite grosolane, nerafinate... Din care am iesit cu vanatai si zgarieturi. Am varsat "pe jos" o parte din Sf.Impartasanie, primita ieri...O zi fara ispite sau necazuri, spunea Sf.Teofan Zavoratul, este o zi pierduta. De-as invata ceva..! Arata asta a zi buna de-a fi ultima zi din viata mea ??? Nu. Pierd sistematic "la puncte" fiecare "meci al zilei de azi"... Si viata mea fuge catre moarte. Nu sunt pregatita, fratilor, de moarte, deloc, eu, ca om, ca suflet si trup patimas..!

DanielaBMED spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ovidiu spunea...

...simt ca nici un om nu e pregatit de moarte...doar acela care a murit deja inca din viata asta...Dumnezeu sa ne miluiasca pe toți. A lui este mântuirea!

Unknown spunea...

Asta este incredibil!! Îmi imaginez încă cum doctorul Noble mi-a adus soțul în doar 2 zile. Nimeni nu m-ar fi putut face să cred că există o adevărată vrăjitoare care chiar funcționează. Numele meu este Micheal Taylor din Statele Unite, vreau să spun imediat lumii că există o reală vrăjitorie on-line care este puternică și autentică. Numele lui este Dr. Noble, Ma ajutat recent să îmi reunesc relația cu soțul meu care a plecat Când am contactat-o ​​pe dr. Noble, el mi-a arătat o vrăjitorie de dragoste, iar soțul meu, care a spus că nu are nimic de-a face cu mine, ma sunat din nou și a început să mă imploră. el se întoarce acum cu atâta dragoste și îngrijire. astăzi mă bucur să vă informez cu toții că această vrăjitorie are puterea de a aduce iubitorii înapoi. pentru că acum sunt mulțumită de soțul meu. Pentru oricine care citește acest articol și are nevoie de ajutor, dr. Noble poate oferi și orice fel de ajutor, cum ar fi Reunirea căsătoriei și a relației, Tratarea tuturor tipurilor de boli, Cazurile de judecată, Spellul de sarcină, Protecția spirituală și multe altele. Puteți să-l contactați prin acest e-mail Templeofjoyandprosperity1@gmail.com sau numărul Whats_App \ Apelare +2348145643630