"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

sâmbătă, 4 februarie 2017

civism total

tot mai mulți oameni se revoltă
împotriva corupției 
guvernelor

și tot mai puțini
împotriva corupției
propriilor inimi...

toți cei care mărșăluiesc pe străzi
vor în țara lor
aceleași condiții ca în lumea civilizată
de-a se iubi pe ei înșiși...

pe când protestatarii din Biserică
mărșăluiesc în propriile inimi
scandând Numele lui Iisus
până dau jos din ei
guvernul 

acestei lumi...

15 comentarii:

Adrian Blog's spunea...

Cel mai bun tratament pe care il avem acasa si de care nici nu stim ! Tratament natural -Sarea de bucatarie. Vezi mai multe detalii: http://adrianstyl3.blogspot.ro/2017/02/sarea-cel-mai-bun-tratament-pe-care-il.html

ioanc spunea...

Iertare. Spuneti asa:

pe când protestatarii din Biserică
mărșăluiesc în propriile inimi
scandând Numele lui Iisus
până dau jos din ei
guvernul 

acestei lumi..."

Intrebarea mea e pe cine vedeti "guvernul acestei lumi..."? Va referiti la Sfanta Liturghie, cea care mai tine lumea aceasta?

Marius Iordăchioaia spunea...

Mă refer la ” stăpânitorul acestei lumi” așa cum îl numește Hristos pe Satana în Evanghelia după Ioan(14, 30)
Mă refer, bineînțeles,la ”guvernul” alcătuit din Satana și îngerii lui, ”guvern” al cărui centru de putere nu e un oraș sau stat sau partid sau organizație anume, ci ”sinele” fiecăruia dintre noi...
În altă ordine de idei: Sfânta Liturghie ține lumea așa cum mă ține și pe mine: ca să trec din lume, în Împărăție. O ține ca să nu pierim odată cu ea. O ține cât să ne salvăm din ea ca dintr-o barcă spartă... De la fiecare Sfântă Liturghie, dacă am participat cu adevărat la Taina ei, ne întoarcem acasă PUȚIN MAI DEZLIPIȚI LĂUNTRIC DE ACEASTĂ LUME!!!


ioanc spunea...

Am inteles acuma. E profund ...
Va multumesc frumos!

Toata stima si bunul Dumnezeu sa ne miluiasca!

andrei spunea...

Multumim, adica unitate prin smerenie si smerire si nu dezbinare prin propria indreptatire.

ROF spunea...

Din cuvantul lui Valeriu Gafencu despre pace:

# Toate problemele oamenilor sunt probleme de constiinta, iar constiinta nu-si afla pacea decat in domeniul religiosului.

# Pacea izvoraste din biruinta binelui asupra raului, fie la nivelul constiintei, fie la nivelul istoriei.

# Exista o pace mai nimicitoare decat orice razboi si exista un razboi aducator de pace. Cercetati duhul care naste evenimentele si finalitatea pe care o urmaresc ele, si asa veti sti ce bine este de facut.

# Fiecare putere propune pacea ei, dar toti sunt ipocriti, mascand sub notiunea vaga a pacii propria lor dominatie.

( http://corortodox.blogspot.fr/2009/12/despre-pace-cu-valeriu-gafencu.html )

Razboi intru Cuvant spunea...

Sunteti defazat, domnule poet, veniti aici cu chestiile astea duhovnicesti revolute, reactionare, de fapt sunteti complice, sunteti colaborationist, evazionist, manipulati oamenii, sunteti, de fapt, cu penalii, poate chiar un penal sub acoperire! Nu simtiti spiritul vremii, vocea poporului, ce zic eu a poporului... a ISTORIEI! Fiti de partea buna a istoriei, ca nu fiti striviti de tavalugul revolutiei morale!(alerta de pamflet!)

Anonim spunea...

Tu asta de te dai Razboi intru Cuvant... Cred ca ai gresit blogul. Trebuie sa fii cel putin obraznic sa ai tupeul de a spune cele de mai sus. Cum adica "veniti aici"... Da ce e blogul lu' matale; esti musafir ca oricare altul de aici. Adica dl. Marius Iordachioaia, sau fratele, daca ne simtim deopotriva crestini, e posesorul blogului si e normal sa vina aici cu ce vrea cu ce simte. In alta ordine de idei, doar ateii si comunistii (impotriva carora se indreapta mare parte din nemultumirile manifestantilor), se adresau cu "domnul (tovarasul) poet, parinte". Apoi vii si torni multime de clisee mizerabile, probabil engramate de strada pe o suprafata destul de neteda, ce permite reciclarea ideologica fara pusee de reflectie personala. In privinta istoriei..., ca sa ne referim la ceva mai recent... Crezi ca daca miile de victime ale Lovi-lutiei din decembrie 1989 ar fi stiut ca odata cu lupta lor in cuget curat, in spate sunt si orchestratiile loviturii de stat, ar mai fi sarit asa cu pieptul in fata... Uite trecand anii s-au descoperit toate astea, adica asa cum se va petrece si peste alta vreme cand vom afla ca odata cu organizarea pe buna dreptate a manifestatiilor anti penali, comunisti, tradatori de tara, exploatatori straini, o gramada de alte interese au alimentat miscarile populare (cei care vor sa rupa tara, biserica, economia si resursele noastre etc.).
Asa ca, poate macar sa iti ceri iertare de la dl. Marius Iordachioaia, pentru deranjul cu totul nepotrivit facut pe acest blog.

...: - Unul dintre anonimii cititori ai acestui blog, ranit de modul de incercare de linsaj specific comunistoid desfasurat la adresa titularului blogului.

Anonim spunea...

@Anonim

Ma iertati ca intervin, cred ca ati ratat ce scria in paranteza finala.(alerta de pamflet!)
Poate face vreo diferenta...eu stiu?

G.

andrei spunea...

Poezia este limpede zic eu si vorbeste fara ocolis despre uraciunea sufletului nostru pe care in loc sa incercam sa o curatam prin smerire si chemarea Domnului inauntrul sufletului nostru mergem si ne strigam nemultumirile in piață, facand precum fariseul care se indreptatea in fata vamesului. Stie Dumnezeu mai bine ca noi cine si cu ce a gresit si nu era nevoie de manifestarile stradale pentru asta, sau credem noi ca Dumnezeu nu stie si nu vede nedreptatea. Brusc si deodata o multime de oameni in loc sa fie in Biserica (la figurat si la propriu) in mijlocul unor saptamani cu sarbatori foarte frumoase rugandu-se pentru tara, popor, conducatori si cei apropiati au crezut de cuviinta sa iasa in strada, repet, ca si cand Dumnezeu nu ar exista si nu ar vedea nedreptatile noastre ale tuturor.

Prea usor il uitam pe Dumnezeu fratilor !

Razboi intru Cuvant spunea...

Of, daca nici macar cand omul spune expres ca e o ironie ceea ce scrie, tot nu se intelege sensul de antifraza al cuvintelor... imi cer iertare, dar si asta cat de neatenti si de inflamati suntem... OF! Nadajduiesc totusi ca Marius a inteles la ce sau la cine faceam aluzie.

Razboi intru Cuvant spunea...

Multumesc mult anonimului G.!

Marius Iordăchioaia spunea...

Catre Razboi intru Cuvant,

Iertare pentru incident.

Ralu Daniela spunea...

La fel ca și Iisus Hristos... suntem în ,,pericolul,, de a fi spălați pe creier prin limbajul duhovnicesc exprimat poetic.

Adrian Blog's -IT Channel spunea...

Ce este pojar,rujeola ? Cum se trateaza aceasta boala ?
Germenele de rujeola ,despre care se crede ca este un virus ,se dezvolta pe un mucus secretat in regiunea respiratorie superioara.Gravitatea acestei boli depinde de cantitatea toxinelor eliminate de membranele ...Mai multe detalii aici : http://adrianstyl3.blogspot.ro/2017/03/ce-este-pojarrujeola-cum-se-trateaza.html