"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

sâmbătă, 23 aprilie 2016

orbirea

zadarnic îmi strigă unii uite
ce case și mașini au popii
uite ce de bănet pe ei
uite ce de biserici și catedrala
cu nu știu câte săli de conferințe
și lifturi...

orice mi s-ar spune despre preoți
eu nu-mi pot desprinde ochii
de mâinile lor

ca orice om care a văzut frumusețea
acelei lumi
pe care doar mâinile preoților
o pot deschide...


6 comentarii:

ROF spunea...

Diavolul caută pe cine să prindă
Răcnind ca un leu
Si împingând omul
Să muște mâna
Care îi dă dezlegare de păcate...

ovidiu spunea...

Asa este dragi frati. Fiecare vede ce vrea, vede ce este de fapt. De multe ori la mine la muncă, colegii mei "ard" de nerăbdare să mă aducă intr-o astfel de discuţie: despre cât de bine o duc preoţii și câte mașini au șamd. Atât cât m-am priceput, am incercat de fiecare dată să le aduc in faţa lor tocmai aspectul sacru făptuit de preoţi dar degeaba...mașina unui preot rămânea mai importantă. Si paradoxal, la fiecare acuză de acest gen, le dădeam un contraexemplu pozitiv, finalizat cu "asa este, dar...."Am văzut la colegi cum au conștiinţa unei religii, nevoia de mijloacele cele firești ale sufletului (preoţi, slujbe, spovedanie, impărtășanie) fără a le conștientiza și totuși, când sunt pe pasul de a le afla, le resping cu argumentele materiale. E o nedreptate să accepţi că un om obișnuit poate greși, iar un preot e condamnat la traiul din primele veacuri creștine.

Ramona spunea...

Hristos a inviat!

Astazi, 21 mai, am citit la 7:26 un minunat gand de-al dumneavoastra postat la 7:25.
Ar prinde tare bine, daca este posibil, sa mai pot reveni la ceea ce ati scris.
Toate cele bune!

PS: extinctoarele nu se pot aprinde si arde si ele?

Anonim spunea...

HRISTOS A INVIAT!

Minunat taramul poeziei, ce ne facem cu realitatea insa...?

Cand esti in Biserica stii ca daca mainile sufletului preotului nu sunt curate, Dumnezeu trimite ingeri sa slujeasca cand credinciosul cere cu lacrimi mila Lui.

Cand esti in afara vezi doar partea materiala si din pacate aceasta este marea ispita din zilele noastre pentru foarte multi.

Un crestin practicant, astazi ,este judecat si hartuit pentru aceste averi ale preotilor. Toata lumea iti inchida gura si iti aduce argumente si exemple peste exemple. Iar ca ispita sa fie deplina mai vin si niste vietuitori de prin manastiri preocupati de ultimul tip de iphone , de “masinuta” , de cate iesiri in strainatate au pe an. . . si care sar in sus cand le spui ca tu ramai la nivelul celularului de acum 10 ani, la un “jaf de logan” si la un apartanent sau o casuta simpla. Ti se spune de la obraz ca esti un nimeni chiar daca tu esti un om cu studii si o profesie cu multa raspundere, care duce in spate o armata de truditori, care sunt mult mai saraci decat tine si care se cramponeaza in fel si chip de aceasta realitate dureroasa cand incerci sa-i trimiti la biserica.
Iti doresti sa ramai aici pe pamant un nimeni scufundat in taina Lui si sa acceada cat mai multi la ea. Mai ramane durerea care te sfasie si numai cine o traieste si o simte intelege ca orbirea este de ambele parti si realitatea nu este lumea utopca a poeziei.
Daca nu ar fi fost Mainile unora ca Parintele Iustin, si a altor mari dudovnici care sa treaca peste sufletele noastre, astazi ne-ar fi aproape imposibil sa stam in calea unui val din ce in ce mai caldicel, daca nu chiar rece de-a binelea care trece lasand sloiuri.

Da, Dumnezeu i-a luat pe cei mari si avem acum preoti pe masura noastra, a neascultarii noastre. Cine sa-i intrebe si sa ne mai intrebe mustrator: "Nu va este rusine?", iar prin punerea mainilor sfintite de lucrarea Duhului Sfant sa ne vindece si sa ne intorca la calea cea stramta si datatoare de viata .
Doamne, iarta-ne si da-ne suflete cu maini curate.

Marius Iordăchioaia spunea...

Oamenii despre care pomeniti ca se smintesc de preoti NU CRED in HRISTOS!
LOR TREBUIE SA LI SE PROPOVADUIASCA EVANGHELIA dupa care vor fi judecati de Hristos, nu Tainele, Liturghia si personalul auxiliar...
Doar dupa ce vor crede in Hristos, vor avea ochi buni si pentru preoti: doar atunci, privindu-i, nu vor vedea functionari mai mult sau mai putin vrednici, ci frati, frati care si-au luat pe umeri un jug, deloc usor de dus in sec. XXI...
Daca ispitele mele de mirean sunt atat de mari si dure pentru mine, oare cum sunt cele ale preotilor, pe care e concentrat varful atacului demonic?
Oamenilor care isi ascund necredinta dupa neputintele preotilor, spuneti-le ca n-o sa poata face asta si la Judecata lui Hristos.... Sa nu mai umble cu viclenii, ca nu de pacatele preotilor vor da socoteala, ci de pacatele de care nu s-au ingrijit sa se slobozeasca prin slujirea preotilor, valabila indiferent de vrednicia lor omeneasca... Puneti-le inainte viclenia lor prin care fug de Dumnezeu: in duh ateu, negand pe Dumnezeu ori in cel sectar, negand preotia sacerdotala...

Anonim spunea...

Unde Este Frumusetea ?