"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

joi, 28 ianuarie 2016

unde ne va duce știința

sunt de aproape jumătate de secol pe Tera
și nu am găsit viață...

în schimb
am uitat de unde vin...

căutând viață pe Tera
am pierdut-o 
pe a lumii din care am venit....3 comentarii:

ROF spunea...

Am uitat de viața veșnică!

ovidiu spunea...

chiar așa! ba chiar mai mult decât atât:pe tera e de fapt lunea roboţeilor, a răcelii, a schimonoselii a chipurilor transfigurate din oameni in avatare.

Lucian-Octavian Anghel spunea...

"Eu cred că ştiinţa nu este altceva decât o acoperire, o îmbrobodire a secretelor. Şi tot săpând în acest strat imens care s-a aşternut pe descoperirea lui Dumnezeu, a fenomenelor lui, în folosul omului, nu facem altceva decât scoatem la iveală câte un adevăr ştiinţific. O să fim foarte surprinşi în lumea de dincolo, când o să constatăm, de exemplu, că nu era nevoie de curent electric; că Dumnezeu avea pentru noi altceva, ceva ce noi încă n-am descoperit. O să fim atunci uimiţi că nu era nevoie nici de telefon. Probabil... ar fi putut determina ca o voce să se audă oriunde doreşte celălalt. Nu ştim ce surprize vom avea atunci, dar vom avea surprize, pentru ca să vedem atunci cât am pierdut noi prin neascultare."

(Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 144)