"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

marți, 24 noiembrie 2015

patriotism

mulți sunt furioși sau dezamăgiți
că li s-a furat țara...

dar orice țară încetează să existe
odată cu dragostea
dintre oamenii ei...

de aceea
m-am înrolat în singurul război drept din istoria lumii:
cel în care îți recâștigi
dragostea...

cel pe care îl câștigi doar
predându-te
lui Hristos...
3 comentarii:

Lucian-Octavian Anghel spunea...

Cum zicea pe afisul acela, ca bine zicea: "Singura forma autentica de patriotism azi este pocainta"!

ROF spunea...

De fapt se duce un razboi in care se fura identitatea omului. Iar identitatea omului cuprinde in sine mai multe aspecte ale firii, asa cum a fost gandita de Dumnezeu. Vedem foarte bine ca se face o ameteala incat unii nu mai stiu daca sunt barbat sau femeie, si asa ia nastere LGBT. Familiile se compun, se descompun, si se recompun din nou, dupa o logica a combinarii nu a comuniunii. Inainte se stia ca cutare este "a lui Gheorghe", insa acuma a disparut gandirea aceasta si o data cu ea si ceea ce o genera. Pe de alta parte amestecul natiilor vedem cat haos creaza. Si toate acestea sunt posibile atata vreme cat oamenii sunt considerati doar simplii INDIVIZI. In logica aceasta nu conteaza nici religia lor, pot sa o aibe, dar intemnitata in propiul suflet.

Tot ce se intampla este de fapt o lovitura data chipului lui Dumnezeu Personal, iar ceea ce vedem sunt consecintele. Furia diavolului este din ce in ce mai aprinsa pe om ca PERSOANA - chip al lui Dumnezeu Treimic. Ori, stim foarte bine ca persoana se defineste in relatie, iar relatia presupune comuniune si comunitate. Mica comunitate a familiei este zdruncinata, iar comunitatea mai mare a neamului este devalorizata pana la anihilare.

Neamul nu isi are cu adevarat sensul decat numai in Dumnezeu. Neamul neinteles mistic duce la extremism, la politic, la sport, la orgoliu... In toata Biblia se vorbeste de neamuri. Si daca Dumnezeu vorbeste de barbat, de femeie, de neamuri, atunci acestea trebuie sa fie asa cum le-a gandit Dumnezeu. Stim foarte bine ca la Judecata vor fi chemate neamurile iar Imparatia lui Dumnezeu nu niveleaza toti oamenii, fara sa se mai cunoasca cine sunt. Imparatia lui Dumnezeu este suprafireasca dar nu desfiinteaza firea. Tot asa cum stim ca in Imparatia lui Dumnezeu sunt serafimi, heruvimi, Arhangheli si alte puteri ceresti, si oamenii vor fi in cete. Dumnezeu a dat fiecarui neam daruri pe care daca nu le lucreaza se va intampla ca in parabola cu talantii. Noi, impreuna ca neam trebuie sa lucram ca sa ne mantuim, iar mantuirea mea atarna de aproapele. Eu, un roman ortodox din Franta am constiinta ca voi fi judecat cu neamul meu.

Ioana Onofrei spunea...

Mulțumim!

http://www.doxologia.ro/poezii/patriotism

Ioana O.