"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Ce ziceți de asta?


P.S. Chiar mi-ar prinde bine comentariile d-stră pe acestă temă.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Trecând dincolo de legea lui Betteridge a titlurilor (https://en.wikipedia.org/wiki/Betteridge%27s_law_of_headlines) [orice titlu care se termină cu un semn de întrebare poate fi răspuns prin cuvântul 'nu'], poate că da, poate că nu. Dar fiindcă vă e în temă „ieslea electronică” îmi pare cumva ciudat că poster-ul nu conține și un cod QR/ link către un canal de live streaming. Youtube nu e prea grozav pentru altceva decât video-uri, dar pe partea de live streaming e ușor de folosit

https://support.google.com/youtube/answer/2853700?hl=en - create live stream

https://support.google.com/youtube/answer/2853701?hl=en - streaming guidelines

Pe viitor poate ar fi util un site-blog cu live stream video încorporat și platformă de comentarii (Disquus, reddit live https://www.reddit.com/live etc.).

Cumva, întrebarea asta din titlu „Ne întâlnim cu Domnul în spațiul virtual?” nu are neapărat nevoie de un răspuns discursiv, și nici nu știu măsura în care poate accepta unul, ci de o uteranță performativă (https://en.wikipedia.org/wiki/Performative_utterance).

UnoNessunoCentomila spunea...

Ce pofta de Hristos imi face blogul asta!

andrei spunea...

Buna ziua,

Sigur ca ne putem intalni deoarece Dumnezeu e in toate doar ca probabil mai diminuat pt ca viata virtuala nu prea e viata.
Dupa cum zicea un profesor de facultate: tre sa stii sa alegi de pe internet ceea ce e bun pt ca sunt acolo multe nefolositoare.

Dumnezeu sa ne ierte pe toti

Anonim spunea...

Bibliografie:

http://trenduri.blogspot.ro/2015/11/facebook-despre-cenzura-putere-si-post.html

Oana A. spunea...

Mi se pare foarte interesanta tema :)

Perceptie personala legata de intrebare: A-L intalni pe Domnul in spatiul virtual e cam ca si cum as incerca sa intalnesc o Persoana pe internet.

Daca acea Persoana este un prieten vechi, cu care ma intalnesc in viata reala, pe care L-am simtit si L-am trait in mod real, atunci as putea sa-L percep, sa-L regasesc si sa-L recunosc si in spatiul virtual intr-o anumita masura.

Insa daca ar fi un necunoscut despre care abia aflu informatii sau cu care abia stau de vorba pentru prima data, atunci, oricat de multe informatii as avea - fie ele corecte - acestea ar ramane mereu sub semnul indoielii pana la o eventuala intalnire reala si ar putea cel mult sa ma faca sa imi doresc mai mult acea intalnire.

In ambele situatii insa, imaginea care s-ar crea ar fi una distorsionata atat din cauza amalgamului de informatii folositoare si distrugatoare existente, cat si din cauza faptului ca mediul virtual presupune existenta unui intermediar care cam anuleaza veridicitatea informatiei... (in cazul meu, aceeasi idee scrisa cu exact aceleasi cuvinte nu are acelasi impact sau aceeasi valoare atunci cand o citesc de pe internet ca atunci cand as citi-o dintr-o carte)

Ca o concluzie, gandul imi spune ca intalnirea cu Domnul este posibila si in spatiul virtual, insa fara o intalnire reala nu ramane decat ceva nelucrator, impersonal si rece...

Iertare. Doamne ajuta!

ovidiu spunea...

Ortodoxia este adevărată dacă te aduce la om, la suferinţa lui. In ea se realizeazã cea mai autentică trãire dintre om si Dumnezeu, prin lucrarea Harului Duhului Sfânt. Deci asta este Calea, Adevărul și Viaţa. Cred totuși că, pt starea omului actual, Dumnezeu face un pogorământ și aici, in spaţiul virtual, lucrează și aici pt a salva ce se mai poate. Descoperirea Lui insă are loc doar in inima omului. Așa cred.

Anonim spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=uHxFhJwFwqA atentie !

Anonim spunea...

de la 1.10 !!!...toata emisiunea e faina !

Lucian-Octavian Anghel spunea...

Subscriu la ce au scris Oana A. si Ovidiu.

Tin in suflet cuvantarile Parintelui Amfilohie Branza despre "crestinismul de internet": internet-ul poate fi folosit pentru informare si impulsionare ortodoxa, prin resursele pe care le face disponibile la scara larga (pana cand va fi cenzurat de statul mondial, desigur). Dar este cel mai disperat si nefericit mijloc de a-L marturisi pe Hristos. Da, este doar un pogoramant pe care-l face Domnul, cum zicea Ovidiu. Si atat. Nu e ceva ce Domnul vrea pentru noi, ci e inca o alunecare din care Dumnezeu ne miluieste, ingaduing sa ne fie aruncate "franghiile" pe care sa ne cataram din genunile intunecate.

Viclenia vrajmasa este insa in clipa si click-ul tot mai scurte, distanta punctiforma care face diferenta intre aplecarea spre doxologie sau pornografie, in spatiul virtual. Daca oarecand trebuia sa umbli o distanta fizica (si oarecat descurajanta pacatului) de la altarul lui Dumnezeu la cloacele dracesti, acum, prin virtualizare, granitele sunt reduse la maximum. Adaugandu-se asta la slabirea putintelor si a trairii noastre, deznodamantul realist nu este greu de intuit. Nici sursa: cine inspira mereu omului modern acest "progres"...

Slava lui Dumnezeu pentru mila Sa cea mare !
De multe ori "franghiile" sunt aruncate prin lucrarile fratilor, cum e acest loc virtual de intalnire intru Domnul.

Hristos in mijlocul nostru!

Anca Todirica spunea...

Doamne ajuta!

Pentru ca ati cerut la conferinta de azi,solutii concrete de a-L marturisi pe HRistos si in spatiul virtual va pot spune cum fac cei din new age. Intotdeauna inveti ceva de la vrajmasu':)) Exista sali de conferinte online, unde se aduna un grup de oameni oricat de mare ..Cred ca se plateste o suma modica pe luna pe aceasta sala virtuala. Exista un moderator care vorbeste la microfon, timp in care cei prezenti in aceasta sala virtuala scriu mesaje care apar vizibile pt fiecare. Cand moderatorul inchide microfonul, poate lua altcineva din sala microfonul sa puna intrebari de exemplu. In tot acest timp..se vad discutiile si intrebarile scrise de toti cei care sunt in sala virtuala si care scriu o parere sau o intrebare sau orice altceva. E un fel de chat room. Avantajul este ca se pot tine conferinte online, virtuale oricand, la orice ora.Se pot face rugaciuni impreuna. Se poate sta si pana dimineata..este usor de acasa sa poti accesa o astfel de sala. Sala este parolata si de regula se face un grup pe yahoo unde se aboneaza oamenii si apoi toti pot primi conferinta inregistrata pe mail din grupul respectiv. Alt avantaj este ca se poate inregistra si o poate asculta oricine pe un link. Care se poate promova foarte usor pe facebook...Acest grup poate creste considerabil ..si se pot stabili prietenii mai usor decat in fizic. Ulterior, se pot organiza in fizic, intalniri, Oamenii se vor bucura sa se cunoasca dupa ce si-au cunoscut doar numele si vocile din sala virtuala. Exista chiar si optiunea de webcam pt. cel care e la microfon daca vrea.. Un alt avantaj este ca poti intra in aceasta sala din orice colt al lumii. Sunt multi romani plecati care sunt dornici sa participe la diverse discutii. Se nasc multe prietenii. Apoi se intalnesc si in fizic. Asa procedeaza new age-istii. Si iata ca acest curent ia amploare maxima in lume. Sa fie oare fiii acestui veac mai intelepti ca Fiii luminii? Domnul sa ne ajute! P.S. detalii tehnice pt acest gen de conferinta virtuala tb sa intrebam un specialist. Dar nu e greu..e usor ..si se pleaca de la 2-3 oameni intr-o sala si se ajunge la sute sau de ce nu, mii?

Marius Iordăchioaia spunea...

Multumesc mult, Anca. Este exact genul de raspuns pe care il pot eu astepta de la o astfel de conferinta, pe o astfel de tema.Am sa consult un specialist. Ramai aproapele....

Anca Todirica spunea...

Multumesc si eu Marius!Sunt sigura ca din cei care intra pe blogul tau ne pot da informatii tehnice despre cum ne putem abona la o astfel de sala. Ai multi cititori dinafara tarii, ei abia asteapta sa te "prinda" la o conferinta online.Multi lucreaza in companii care practica aceasta metoda de sala virtuala pt. sedinte. Cu siguranta, vor aparea informatiile necesare. Costurile din cate stiu, nu sunt mari si chiria acestei sali virtuale o platim toti care intram in sala. Doamne ajuta!

Lucian-Octavian Anghel spunea...

Spuneți-mi mie, o!, Frați de Lumină, celui ce sunt un pumn mic de tină: începuta-ți voi lucrarea, primita-ți binecuvântarea? Că și eu ca voi dorind, ca după Hristos viețuind, în suflet candela să îmi aprind, jertfă s-o aduc și sfânt colind.
Colind răsună într-un cor, mai sus decât e orice nor, și frați îmi cheamă gându-n zbor, să mă aprind cu dor din Dorul lor...