"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

vineri, 30 octombrie 2015

vom trăi


e toamnă în oameni.
soarele din reclame ne-a uscat inimile.

ca niște fructe putrede
le simt cum cad
și viața cum rămâne
fără căldură și lumină.
e toamnă în oameni...

va ninge curând. sub soarele din reclame
vom merge mai departe pe străzi vom face
cumpărături de Crăciun străbătând prin zăpezi
ca niște viermi tot mai grași
în trupul
unui cer mort....
............................
dar am văzut viermi
în privirea cărora încă mai arde
foamea de a fi
oameni...

aceștia
refuzând hrana viermilor
își sporesc flacăra din ochi
până

îi mistuie cu totul...


3 comentarii:

ROF spunea...

Cuvintele mângâierii și ale îmbărbătării se spun pentru cei care au nevoie de ele, însă societatea contemporană înfățișează oameni care sunt perfecți din toate punctele de vedere (ale ei, bineînțeles!): arata bine, sunt încrezători în sine (și doar în sine!), s.a.m.d. Cei care sunt cu diferite neputințe sau trec prin încercări deloc ușoare sunt scoși din câmpul vizual al lumii - printre altele se face să se creadă ca sunt "autonomi"... încă de la grădiniță-, iar moartea este băgată sub preș. Într-o anumita măsură doar Biserica a rămas acea scăldătoare a Siloamului la care vin toți cu beteșuguri trupești și sufletești. Si, aici, cei care se fac vase pentru Mângâietorul au și cuvintele mângâierii, și cei care ajung la vârsta bărbatului deplin au și cuvintele îmbărbătării. Astăzi, însă, cuvintele oamenilor sunt din ce în ce mai mult ca frunzele toamna, care pierd legătura și nu-și mai trag seva din Pomul Vieții și cad, legănându-se prin aer, "cu șoapte psihedelice", până ce ating pământul tot mai sec al inimilor oamenilor.

Marius Iordăchioaia spunea...

Iarta-ma ROF dar a trebuit sa schimb textul. Acum sunt aproape multumit de el... Te rog sa nu te superi, chiar daca iti lasa un pic comentariul ”in aer”...
Dar din acest comentaqriu al meu poate se va intelege ce s-a intamplat.
Multumesc.

ROF spunea...

Nu-i motiv de suparare intre frati.
Tot timpul cautam forme perfecte.
Fie sa gasesti cel putin cat mai multumitoare.