"Scris-am vouă, tinerilor, căci sunteţi tari şi cuvântul lui Dumnezeu rămâne întru voi şi aţi biruit pe cel viclean." (I Ioan 2, 14)

miercuri, 21 octombrie 2015

Arhimandritul GAVRIIL(Urghebadze) despre credința adevărată și sfârșitul lumii


199425.p„Tot ceea ce e rău în om e doar accidental. Nu dispreţuiţi pe nimeni, chiar dacă vedeţi oameni agitaţi, indecenţi, beţi sau înjurând într-un limbaj obscen. Chipul lui Dumnezeu se păstrează chiar şi în ei, însă la un nivel poate prea profund, de care ei înşişi nu sunt conştienţi. E normal ca vrăjmaşul să pângărească acest chip şi să-l acopere cu murdării. Nu e deloc uşor să vezi chipul lui Dumnezeu în cei care te ocărăsc şi care se arată sub chipul unei fiare. Dar cu atât mai mult trebuie compătimiţi, fiindcă sufletul lor e desfigurat, poate fără a mai putea fi refăcut vreodată, sfârşind în chinuri veşnice… Cât de greu e acest lucru: să-şi iubească cineva vrăjmaşii!”
(Tinerii vremurilor de pe urma. Ultima si adevarata razvratire.
Monahii John Marler si Andrew Wermuth, Editura Sophia, 2008)
În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos. În perioada vremurilor de pe urmă nu vă uitaţi la cer: aţi putea fi înşelaţi de minunile ce se vor petrece acolo – puteţi să greşiţi şi să vă pierdeţi. Adepţii lui antihrist vor umbla dezgoliţi. Creştinii însă vor fi îmbrăcaţi cuviincios. Conform canoanelor bisericeşti femeia nu trebuie să poarte haine bărbăteşti. Îmbrăcămintea omului arată starea lui duhovnicească.
Diavolul are 666 de mreje. În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos. Aceasta va fi cea mai mare înşelare (momeală) a diavolului: omenirea va cere ajutor de la extratereştri, neştiind că aceea sunt demoni.
Despre lupta sfinţilor proroci Enoh şi Ilie cu antihristul se va transmite la televizor.
Când icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Iviru („Portăriţa”) va purcede să părăsească Athosul, va începe dangătul clopotelor, bisericile în mod văzut i se vor închina, pentru a o petrece. Toate acestea vor fi arătate la televizor.
Aceasta-i mila Domnului”, spunea stareţul.
Va veni timpul, oamenii vor pleca în munţi. Dar să nu vă duceţi câte unul… În păduri şi munţi să mergeţi în grupuri mici. Pentru creştini cel mai mare chin va fi faptul, că ei singuri vor pleca în păduri, apropiaţii lor însă vor primi pecetea lui antihrist. Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu agheasmă şi astfel se va sfinţi orice hrană.
Dacă vei fura, vei încălca una dintre cele zece porunci. Cine va proceda astfel îl va primi pe antihrist.
Omul credincios va nădăjdui în Dumnezeu. Iar Domnul în ultimele vremuri va săvârşi aşa minuni pentru poporul său, încât o mică frunzuliţă din copac îi va ajunge pentru o lună întreagă. Şi pământul nu va scădea; îi vei face cruce şi îţi va da pâine.
Nu vă temeţi. Principalul este să nu fie primită pecetea lui antihrist pe mâna dreaptă şi pe frunte.
Nu mâncaţi pâinea celui care a primit pecetea lui antihrist.
În ultimele vremuri adepţii lui antihrist vor umbla la biserică, se vor boteza şi vor predica poruncile evanghelice. Însă nu-i credeţi pe cei care nu au fapte bune. Doar după fapte se poate recunoaşte adevăratul creştin. Credinţa adevărată îşi află loc în inimă, şi nu în minte (raţiune). Antihrist va fi urmat de cel ce are credinţa în minte, iar cel ce are credinţă în inimă, lesne îl va recunoaşte. Acum se încep evenimente importante. Astfel de pericol n-a fost pe pământ de la facerea lumii. Este ultimul… Imaginaţi-vă mama a cinci copii: cum poate să-i hrănească, fără a primi pecetea lui antihrist? Vedeţi ce curse întinde antihristul oamenilor.
La început aceasta se va face benevol. Dar când antihristul se va înscăuna şi va deveni stăpânul lumii, îi va impune pe toţi să primească această pecete. Pe cei care nu o vor primi îi va declara trădători. Atunci va trebui de plecat în păduri; grupuri a câte zece-cincisprezece oameni. Însă nu vă duceţi câte unul sau doi: nu vă veţi salva…

3 comentarii:

Lucian-Octavian Anghel spunea...

Vrăjmașul are nevoie să ispitească lumea spre o stare atât de deplorabilă a păcatului și fărădelegii încât să-i dea drepturi să-și joace și ultima carte. Dar afundarea noastră în păcat va umple măsura fărădelegii într-o zi și oamenii vor întrece limita și vor desconsidera cu totul mila Domnului și chemările Lui pline de nespusă iubire... Iar Domnul ne va lăsa până la urmă în voile noastre...

În mijlocul acestui clocot care va porni toate popoarele lumii unele împotriva celorlalte, vrăjmașul va arunca în scenă un nou dușman, pregătit cu minuțiozitate în întuneric, departe de ochii lumii. Un inamic numai bun pentru rolul de opozant evident și implicit al întregii omeniri, un dușman ticluit, împotriva căruia se vor uni și se vor ralia toate popoarele lumii și vor lupta cu acest dușman până ce abia va mai rămâne o rămășiță de oameni în lume. Acest dușman va fi ticluit să pară ori ca o rasă de "extratereștri" veniți de cine-știe-de-unde din cosmos, fie din subteran, fie din "altă dimensiune", ori ca “tabăra adversă”; ori un amestec între acestea toate. Va fi ticluit să pară un dușman perfect împotriva căruia să se reunească fără echivoc toate popoarele lumii și împotriva căruia să fie folosită toată tehnica distrugătoare fără remușcări. La urma urmei acesta va fi aruncat în scenă ca un dușman evident și convenabil al întregii umanități.

Cred că acest dușman a fost pregătit cu mare discreție și grijă prin lucrarea ocultiștilor de-a lungul vremii, slujitorii dracilor. Cred că de-a lungul istoriei a reieșit prin mila Domnului la vedere pre-arătarea acestor lucruri, dar puțini le-au băgat în seamă. Cred că acest conflict fals și amăgire mare va avea impactul despre se spune în Sfânta Scriptură asupra oamenilor depărtați de Dumnezeu. Cred că întreaga mișcare de inspirație drăcească din domeniul SF și fantasy din ultimul secol și jumătate, care mustește în lume până la saturație este o pregătire a conștiințelor adormite sau amăgite, pentru aceste evenimente. Cred că fenomenul OZN este un aspect al acestor mișcări. Cred Părintele Serafim Rose și alți Sfinți Părinți au vorbit în clar și în detaliu despre pregătirea acestor lucruri în învățăturile lor și cred că prin mila Domnului au ajuns la noi aceste lucruri, ca să putem ști și să ne pregătim prin pocăință, rugăciune, trezvie și păstrarea dreptei credințe în Biserica ortodoxă, una Sfântă, sobornicească și apostolească Biserică. Singura cale să fim pregătiți pentru ce va urma.

Cred că e foarte important acum în pragul acestui război să cugetăm adânc de tot la acele cuvinte: "să amăgească și pe cei aleși de ar fi cu putință". Să amăgească vrăjmașul pe un om sau un număr limitat de oameni e una, dar să amăgească lumea întreagă împreună cu cei aleși ai Domnului, de ar putea, e cu totul altceva. Și pentru asta își pregătește aceste lucruri de neînchipuit.

Anonim spunea...

Image of St. Gabriel (Urgebadze) miraculously appeared in Samtavro Monastery, Georgia:

http://www.pravoslavie.ru/english/87076.htm

alex spunea...

In ce carte pot gasi aceasta profetie a arhimandritului Gavriil. Tot caut, dar nu gasesc.
Voi specificati sursa doar pentru primul paragraf. Tot acolo se gaseste si aceasta profetie cumva?